Rețete fără gluten clatite-pufoase:


În rețetele de clătite-pufoase cu fulgi de ovăz, este recomandat să folosiți fulgi de ovăz clasici, adică fulgii de ovăz întregi. Aceștia sunt mai mari și au o textură mai pufoasă după ce sunt hidratați în aluatul pentru pancake. Iată câteva detalii despre fulgii de ovăz recomandați:

  1. Fulgii de ovăz clasici (rolled oats): Acești fulgi sunt cei mai des întâlniți și sunt întregi, având o textură pufoasă după ce sunt hidratați. Îi puteți găsi sub forma de fulgi mari sau medii, în funcție de preferințele personale sau de disponibilitatea din magazin.

  2. Fulgii de ovăz rapid (quick oats): Acești fulgi sunt tăiați mai mărunt decât cei clasici și se hidratează mai rapid în lichide. Totuși, pot produce o textură mai densă în pancake-uri, ceea ce poate afecta pufozitatea finală a acestora.

  3. Fulgii de ovăz extra fini (instant oats): Sunt cei mai mărunți și se hidratează foarte rapid. În general, nu sunt recomandați pentru rețetele de clătite-pufoase, deoarece pot da naștere unui produs final prea dens sau lipicios.

Pentru a obține cele mai bune rezultate, optați pentru fulgi de ovăz clasici (rolled oats), deoarece aceștia vor contribui la o textură pufoasă și la un rezultat final delicios.

Bicarbonatul de sodiu și praful de copt sunt folosiți împreună în rețetele de patiserie din mai multe motive:

  1. Creste volumul: Bicarbonatul de sodiu, atunci când este activat de o substanță acidă precum laptele, iaurtul, sucul de lămâie sau oțetul, eliberează dioxid de carbon. Acest gaz ajută la creșterea aluatului sau a compoziției, ceea ce duce la un produs de patiserie mai pufos și mai aerat.

  2. Acțiune rapidă: Bicarbonatul de sodiu funcționează imediat ce este activat de o substanță acidă, ceea ce este util în rețetele care nu necesită coacere prelungită. El începe să producă dioxid de carbon imediat ce este combinat cu ingredientele lichide și încălzite ale rețetei.

  3. Praful de copt adaugă puterea de ridicare: Praful de copt este o combinație de bicarbonat de sodiu și un acid, de obicei cremor tartar sau tartrat de potasiu. Aceasta oferă o dublă acțiune de creștere a aluatului, ceea ce asigură un rezultat uniform și bine crescut al produsului finit.

Împreună, aceste ingrediente ajută la obținerea unei texturi bune și la creșterea corespunzătoare a produsului de patiserie.