Rețete fără gluten mancaruri:


Sosurile fără gluten sunt o alegere excelentă pentru cei care urmează o dietă fără gluten din motive de sănătate, cum ar fi boala celiacă sau intoleranța la gluten. Iată câteva tipuri de sosuri fără gluten:

1. Sos de Roșii

Un sos de bază realizat din roșii, usturoi, ceapă și condimente. Verifică întotdeauna eticheta pentru a te asigura că nu conține agenți de îngroșare care ar putea conține gluten.

2. Sos Pesto

Făcut din busuioc, usturoi, semințe de pin, parmezan și ulei de măsline. Majoritatea sosurilor pesto sunt fără gluten, dar este important să verifici eticheta.

3. Sos pentru Paste Alfredo

Un sos cremos realizat din unt, smântână și parmezan. Unele variante comerciale pot conține agenți de îngroșare cu gluten, deci verificarea etichetei este esențială.

4. Sos de Soia Fără Gluten (Tamari)

Tamari este o alternativă la sosul de soia obișnuit, fiind produs fără grâu și, deci, fără gluten.

5. Sos Barbecue

Majoritatea sosurilor barbecue comerciale sunt fără gluten, dar unele pot conține arome artificiale sau agenți de îngroșare cu gluten. Verifică întotdeauna eticheta.

6. Sos de Salată Vinaigrette

Realizat din ulei, oțet și condimente. Majoritatea variantelor sunt fără gluten, dar este bine să verifici eticheta pentru a te asigura că nu conține aditivi.

7. Maioneză

De obicei, maioneza este fără gluten, fiind făcută din ulei, ouă și oțet. Totuși, este recomandat să verifici eticheta pentru siguranță.

8. Sos Tahini

Realizat din pastă de susan, apă, suc de lămâie și usturoi. De obicei, este fără gluten, dar este bine să verifici eticheta produsului specific.

9. Sos Guacamole

Făcut din avocado, roșii, ceapă, coriandru și suc de lămâie. Este în mod natural fără gluten.

10. Sos Hummus

Realizat din năut, tahini, suc de lămâie și usturoi. Majoritatea hummus-urilor sunt fără gluten, dar este bine să verifici eticheta.

În general, când alegi sosuri fără gluten, este important să citești etichetele produselor pentru a te asigura că nu conțin gluten. Multe sosuri comerciale pot adăuga agenți de îngroșare sau arome care conțin gluten. Dacă ai îndoieli, poți opta să pregătești sosurile acasă, folosind ingrediente sigure și verificate.