Rețete fără gluten clatite:


Prepararea clătitelor vegetale fără făină implică folosirea unor alternative la făina tradițională de grâu, care pot include legume și alte agenți de legare. Iată o rețetă de bază:

Ingrediente: Legume: Alege legume care pot oferi structură și textură, cum ar fi dovlecei, conopidă sau spanac.

Ouă: Ouăle acționează ca agent de legare în această rețetă.

Condimente: Sare, piper, ierburi sau condimente după preferință.

Adăugiri opționale: Brânză rasă (dacă nu ești intolerant la lactoză), ierburi tocate sau pudră de usturoi pentru un gust suplimentar.

Instrucțiuni: Pregătește legumele: Rade sau taie fin legumele alese. Poți dori să stoarci excesul de umiditate din legumele cu multă apă, cum ar fi dovleceii.

Amestecă cu ouă: Într-un bol, combină legumele rase sau tocate cu ouăle bătute. Raportul de ouă la legume va depinde de textura pe care dorești să o obții, dar de obicei folosește 1-2 ouă per cană de legume.

Condimentează: Adaugă sare, piper și orice alte condimente sau adăugiri opționale preferate. Amestecă bine pentru a te asigura că legumele sunt uniform acoperite.

Gătește: Încălzește o tigaie antiaderentă la foc mediu și adaugă o cantitate mică de ulei sau unt. Toarnă un strat subțire din amestecul de legume și ou în tigaie, întinzându-l uniform cu o spatulă pentru a forma un strat subțire, asemănător cu o clătită.

Gătește până devine aurie: Gatiti clătitele câteva minute pe fiecare parte până devin aurii și sunt gătite complet. Folosește o spatulă pentru a le întoarce cu grijă.

Servește: După ce sunt gătite, transferă clătitele vegetale pe un farfurie și repetă procesul cu amestecul rămas. Servește-le calde cu topping-uri la alegere, cum ar fi ierburi proaspete, felii de avocado sau o lingură de iaurt grecesc.

Aceste clătite vegetale sunt o alternativă nutritivă și fără gluten la clătitele tradiționale, oferind o modalitate plină de gust de a savura o varietate de legume. Ajustează ingredientele și condimentele pentru a se potrivi preferințelor tale gustative.